Hade velat ha en inglasad balkong nu

God dagens alla läsare och välkomna till åter ett blogginlägg. Jag har tänkt lite eller ganska mycket faktiskt. Det jag har tänkt på är balkonginglasning, vi har nämligen så tråkigt väder i Uppsala idag så det är inte särskilt lockande att ge sig ut på balkongen. Undra vad det skulle kosta med en balkonginglasning och frågan är om man får göra även fast grannarna inte har det. Oftast sker ju balkonginglasning av alla bostäder i fastigheten, men min egentliga fråga är huruvida det finns några bestämmelser om man själv kan anlita någon som gör det. Idag är en sån där dag då jag verkligen hade kunnat tänka mig att ha en inglasad balkong. Det är lite halvkasst väder med en del regn samtidigt som det ändå är hyfsat skön temperatur. Att haft en inglasad balkong att sitta på nu hade varit perfekt, jag hade kunnat öppna upp lite för att få luften samtidigt som jag inte hade behövt bekymra mig över regnet. Dessutom så hade jag kunnat få njuta av lite av den vackra utsikten som jag faktiskt har här högst upp i huset. Jag ser en bra bit över Uppsala och hade jag haft en inglasad balkong så vet jag precis vart jag hade ätit middag varje dag. Att bara sitta och beundra utsikten är något väldigt underskattat, jag kan sitta i timmar utan att egentligen göra något speciellt. Det är bara låta tankarna flöda och man hittar faktiskt ett inre lugn genom att bara sitta ner en stund. Jag ska nog ta och kolla upp med bostadsrättsföreningen om det är tillåtet att få en inglasad balkong eller om balkonginglasning måste ske på hela fastigheten. I så fall tycker jag att det är dags att alla ska få det. Ha en riktigt skön fredag och en mycket trevlig helg.